Kedves Vásárlóink!
Megújult webáruházunk nagyobb választékkal,
változatlan kedvezménnyel várja Önöket!

Tovább a megújult webáruházra
Poszter Tapéta webáruház – Magyarország legnagyobb online poszter, fotó tapéta választéka - Az első lépések

Poszter Tapéta

webáruház - Magyarország legnagyobb online poszter, fotó

tapéta

választéka.
MENÜ
Főoldal
Bemutatóterem
Szállátási feltételek
Vevőszolgálat
Gyakori kérdések
Tekintse meg akciós tapétáinkat!
Főoldal arrow Tapétázási tanácsok arrow Az első lépések
Az első lépések

 

Első lépés:

Alapos felkészülés szükséges.
Mielőtt elkezdene tapétázni,a legfontosabb szabály az, hogy a felület száraz, egyenletes, és sima legyen.
Kezdje azzal, hogy lekapcsolja a helyiségben az áramot. Távolítsa el a villanykapcsolókról a borítást.
Ajánlatos, eltávolítani a földön illetve a plafonon lévő szegélyléceket. Jó tanács: számozza meg a lécek hátoldalát, hogy tudja honnan szedte le őket, ezzel megkönnyítve a visszahelyezésüket a legvégén. Szedjen le bármiféle akasztót a falakról, majd állapítsa meg, milyen a fal felülete.

Tapétázott felület:

Gondoskodjon róla, hogy minden laza tapéta le legyen kaparva, főleg a sarkokban és a szegélyléceknél. Mikor papír illetve szövettapétát hámozunk, szedjük le a teljes fedőréteget. Csiszoljon vagy vágjon le minden összeillesztést, ahol a tapéta fedte egymást és töltsön meg minden repedést, lyukat vagy egyenetlen helyet a falon, a sima befejezés biztosítására. Nagyobb lyukak betömésére használjon glettet, vagy valami hasonló anyagot. Miután megszáradt, óvatosan csiszolja le a betömött területeket. Porolja le a falakat, majd tegyen higított ragasztót a betömött területekre az előállító utasítása szerint.

 

Üvegszálas vagy más festett szövet:

Tisztítsa meg a felületet hígítóval majd alaposan öblítse le. Tegyen rá egy fölözött réteget az egész falra, majd dörzsölje le és ragassza le az egész felületet.

 

Textil vagy hasonló tapéták:

Tépje le a régi tapétát. Használjon tapéta kaparót, ha nehezebb letépni. Tömjön be minden repedést és lyukat majd tegyen a tömött felületre ragasztót.

 

Festett felület:

Szedje le a festéket hígítóval majd alaposan mossa meg a felületet. Vakarjon le mindenféle laza vakolatot a falakról. Tömjön be minden repedést és lyukat majd csiszolja simára a felületet.

 

Beton és vakolt felületek:

Töltsön meg minden egyenetlen falszakaszt. Tegyen egy fölözött réteget az egész felületre, majd dörzsölje le. Porolja le az egész felületet majd ragasztózza le.

 

Fa és hasonló anyagú deszkák:

Tömjön be minden szög illetve csavar által hagyott lyukakat. Tömje be a csempék közti réseket glettel, vagy ragasztóval és ragasztószalaggal. Tömje be a repedéseket gipsszel. Dörzsölje le, majd ragassza le a felületet. Tegyen egy lúgos alapozóréteget a deszkák illeszkedéseihez, hogy elkerüljük a laza sarkokat.

További részleteket olvashat: www.tapetacenter.hu (Kattintson ide!)